top of page

'Domaine Sauvète'

wat:' Flâneries au Domaine'

waar: '15, Route des Vignes - 41400 Monthou-sur-Cher'

web: https://domaine-sauvete.com/

wanneer: 22/5/2020


Langzaamaan wordt de 'confinement' opgeheven.

Normaal gezien zouden we nu al talrijke opendeurdagen van wijndomeinen en grote en kleine evenementen hebben bijgewoond...maar dit was het eerste dit jaar. Een voorzichtig telefoontje en we waren welkom.


Mathilde deed de rondleiding. We kregen ruim de tijd om vragen te stellen en om de eerste bloemetjes te bewonderen van de wijnstokken. Die zijn er vroeg bij dit jaar en men verteld dat de 'vendange' de druivenpluk ongeveer 100 dagen later plaatsvind.


De bijzondere geur hebben we nog niet kunnen waarnemen.

Mathilde is de 5e generatie en het was haar vader die als één van de eersten de overstap maakte naar bio, zo'n 20 jaar geleden. Mathilde is landbouwingenieur en liep stage in verschillende regio's.

En dat helpt natuurlijk om boeiende wijnen te maken en om op de vragen te antwoorden. ;-) en ze spreekt een aardig woordje Engels.


We kwamen iets te weten over de verschillende snoeiwijzen van de wijn, over de naam 'veilles vignes', over een gevaarlijke zwam die vooral de 'sauvignon' het leven moeilijk maakt.

En we vonden eindelijk iemand die ons de werking van die windmolens tegen vorst kon uitleggen.

Later meer!

En we lieten ons meevoeren op ontdekkingstocht doorheen het ruime gamma van het domein.

'Méli Mélo' de rosé van het domein kon ons erg bekoren en Frederik was weg van de 'Antéa', hun Appellation Touraine Chenonceaux Contrôlée.

Alle wijnen van het domein worden met natuurlijke gisten gemaakt.

Schuim maar eens door hun wijnaanbod op hun website om de bijzondere zaken te ontdekken.
We stopten ook nog even aan 'Château du Gué-Péan' een steenworp van het domein vandaan. Het is wonderlijk gelegen, midden in de bossen op een glooiend landschap. Een manege bevind zich vlak naast het kasteel en het is een bezoekje zeker waard.
9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page